Aconcagua dag2 16 december

Mattias

Klockan 8.20 landade det stora flygplanet av modell Boeing744 JET i Benos Aires och jag kunde för första gången insupa den varma Argentinska luften. Medan jag stod och väntade på att mina två stora incheckade bagage skulle komma åkande så hör jag mitt namn ropas upp. Tyvärr hade mitt bagage inte hunnit byta flyg lika smidigt som mig utan nu stod jag där i 30graders värme med ett handbagage som innehöll en dunjacka och ett par storskor. För ca 100kr tog jag sen bussen, som tog ungefär 45 minuter från EZE till AEP-flygplatsen som låg på andra sidan staden. Där satte jag mig efter några timmars flygplatshäng på planet som 1,5 timme senare landade i Mendoza.

AEROLINEAS ARGENTINAS

AEROLINEAS ARGENTINAS

En taxi utan säkerhetsbälten körde mig sen för 70sek till hotellet, Cordon del Plata där vi förbokat hotellrum. Härlig känsla när man sitter i taxin och låter vinden fläkta håret och man känner lukten av utlandet. Varma städer har sin egen lukt där solen värmer upp betongen och dieselbilar öser ut avgaser som lägger sig som ett lock över staden. På hotellet mötte jag sen upp med Victor och Tobias i ett litet rum med fyra sängar. Någon timme senare kom även Mei hem efter en dags cykelutflykt blandat med vinprovning och guidning av hennes nyfunna couchsurfingkompis. I mina nya shorts och min nya rutiga kortärmade skjorta så firade vi vår första kväll tillsammans med en stor buffé i en restaurang som påminde om en skolmatsal.

Mattias med sina nya shorts och rutig kortärmad skjorta

Mattias med sina nya shorts och rutig kortärmad skjorta

“Med storskor o dunjacka som enda packning(i en stad der det er typ 25plusgrader) sitter Mattias och ventar po flyget till Mendoza fron Buenos Aires. Resten av packningen er tydligen i Tyskland… Mina farhogor besannades och packningen kom po villovegar. SJ skotte sig dock och kom i tid!! Always look on the brightside!”

Tobias och Victor

Efter en nästintill sömlös natt landade vi 09.35 i Santiago. Vi hade fått sätena mellan inte ett utan tre skrikande spädbarn som inte alls hade någon lust att flyga till Chile. Jetlaggade och sömndruckna med ett enormt kaffe begär klev vi av planet för att mötas av den varma chilenska sommaren. Vi hade över fem timmar att slå ihjäl till vi för andra gången denna dag skulle korsa Anderna, så med lugn beslutsamhet tågade vi in på flygplatsen. Vi fick hjälp av en vänlig dam som pekade oss till den mindre terminalen där vårt plan till Mendoza skulle gå. Terminalen var rätt öde men hade några butiker och resturanger. Till min stora glädje fanns det ett Starbucks, Kaffe! Vi slog oss ner och kunde surfa lite på Starbucks trådlösa nätverk och skicka upp bilden nedan på Facebook. 

Victor & Tobias har landat i Santiago och spenderar dötid på Starbucks. Allt har gått bra men vi är lite trötta efter en natt på flyget.

Victor & Tobias har landat i Santiago och spenderar dötid på Starbucks. Allt har gått bra men vi är lite trötta efter en natt på flyget.

Den under timmen långa flygturen till Mendoza visar sig bli den mest spännande och dramatiska flygtur jag haft i hela mitt liv. Mellan Santiago på 520möh och Mendoza på 760möh ligger Anderna med berg upp mot nästan 7000möh detta medför att flyget flyger rätt upp för att sedan vända rätt ner. Något omskakade landar vi i Mendoza, efter några säkerhetskontroller står vi vid bagagebandet och med stor lycka och förvåning kommer alla våra tre väskor åkande på bandet. Vi letar oss ut ur flygplatsen och in i en taxi, tar upp adressen till hotellet och chauffören nickar instämmande till lappen, någon engelska kan han inte, men det spelar ingen roll. Vi får nycklar till vårt rum som mer liknar en sovsal än ett hotellrum, men vi är nöjda över att vara framme efter att har rest i över ett dygn.

Anderna

Anderna

Relaterade inlägg:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *