Aconcagua dag10 JULAFTON

Julaftons morgon var äntligen här och julen lös med sin frånvaro. Hade sovit nästan ingenting! Natten var ruggigt kall och tryckskillnaderna som Victor varnat att han läst om verkade finnas där. Men efter att ha lyssnat igenom mp3-spelarens alla låtar ett flertal gånger så ringde ändå Meis väckarklocka.

Morgonsol och utsikt från Camp Salto de Agua, 4200möh.

Morgonsol och utsikt från Camp Salto de Agua, 4200möh.

I rejäl blåst packade vi ihop tältet och begav oss ned till grabbarna i lägret nedanför. Snackade lite med den yogande brasiljanaren och låna hans oxiometer som visade 86% syresättning. Sen började vi vandringen ner i dalen som gick betydligt snabbare än uppför. Slog läger i Las Veguitas, vilket är ett för Cordon del Plata relativt grönt område. Med en dröm om en stor och saftig biff gick vi efter att ha satt upp tälten ner till Refugion och köpte där lite kex och choklad i brist på riktig mat. Bäst var att få lite coca cola att dricka. Traskade sen upp till lägret och fortsatte våran mission med att mata fåglar med jordnötter. Solen gick sen ner och julafton var slut för detta år.

Isigt på väg ner till Refugion.

Isigt på väg ner till Refugion.

Mulskelett och upppackning i Las Veguitas.

Mulskelett och upppackning i Las Veguitas.

Be Sociable, Share!

Relaterade inlägg:

This entry was posted in Aconcagua reseberättelse and tagged , , by Mattias. Bookmark the permalink.

About Mattias

Jag är en glad & positiv östgöte på 32 år. Efter 5 års studier till agronom vid Sveriges Lantbruksuniversitet och ett halvår som utbytesstudent i Skottland har jag nu hamnat i Örebro. Jobbar nu på ett spännande företag, som heter Biototal, vilka arbetar för hållbara lösningar mellan stad och land. Där ser vi till att till synes förbrukade resurser kommer till nytta i kretsloppet. Har utanför Örebro köpt mig ett ruckel som jag sakta håller på att förvandla till ett hus. Efter jobbet spenderas även tid på gymmet, i simbassängen eller i löparspåret. När tid finns så reser jag gärna iväg till någon för mig ny och intressant plats. Kyla eller värme spelar mindre roll och livet är till för att levas, så ju mer äventyr desto bättre!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>