Om oss

Team Lajt

Lajt var från början en grupp av fyra vänner som startades 2007 när vi bestämde oss för att resa till Ryssland och bestiga Elbrus. Vi hade både som grupp och enskilt hållit på med friluftsliv i många år och var på den tiden alla fyra bosatta i Umeå och studerade vid Umeå Universitet. Tobias, Victor och Stefan läste Högskoleingenjör i Datorteknik och Victor och Stefan kände Ellis (Eleonora) sedan tidigare från den lokala scoutkåren. Efter examen splittrades gruppen på grund av jobb på olika orter, men i slutet av 2010 bestämde vi att det var dags för göra något igen. Därför bestämde vi oss för att åka till Argentina och bestiga Aconcagua, 6962 m.ö.h. Ellis var dock inte intresserad längre så vi behövde en ersättare, och när vi hade givit upp och bestämt oss för att åka bara tre så skickade Mattias ett email och frågade om han fick följa med. Redan efter någon dag var han med i planeringen och hade bokat resan och tagit ledigt. Sedan fick han följa med på en tur i Jotunheimen och blev snabbt en i gänget. I sista campen på Acongagua lärde vi känna Anders som snabbt hängde med Lajt på fler äventyr bland bland norska fjäll, på svenska klippväggar och blev ett glatt tillskott i gruppen.

Vår huvudsakliga sysselsättning är bergsbestigning, men vi sysslar även med äventyr och extremsporter i allmänhet som t.ex. skidåkning, klättring och mountainbike. Vi planerar våra expeditioner själva och gör våra resor helt självständigt utan guider eller liknande. Vi utför de alltid i “god” stil och lämnar alltid berget i samma skick som det var när vi kom. Vi väljer hellre en längre och mer orörd led upp för berget och prioriterar upplevelser i form av vacker natur och kulturella möten framför att bara komma upp så snabbt som möjligt.

Tobias Falkberger

Tobias är år och uppväxt i södra Sverige men flyttade 2005 till Umeå för att studera efter en skid- och klättersäsong i franska Chamonix. I Umeå träffade han resten av gruppen.

Tobias jobbar jobbar på RiksTV i Oslo. Tobias har två examen på bachelornivå från Umeå universitet och läser nu Executive Master of Management på Handelshøyskolen BI vid sidan av jobbet.

Han är intresserad av alla former av friluftsliv, sommar som vinter aktiviteter. Sedan hösten 2012 är det CrossFit på CrossFit Oslo som står som bas i träningen men kompletteras med löpning och stigcykling.

Tobias har bestigit Elbrus 2007, Aconcagua 2012, Kilimanjaro 2012 och om allt går enligt planen Denali 2014.

Victor Hagsand

Jag är år, född och uppväxt i Umeå. Flyttade ner till Göteborg sommaren 2009 med min flickvän efter vi spenderat 5 månader i Sydney. Har pluggat datateknik på Umeå universitet och just nu jobbar jag som c/Lua programmerare på ett stort Japanskt företag som heter SATO. Älskar alla former av friluftsliv året runt, men speciellt vandring/klättring på berg. Tycker också väldigt mycket om att resa och kombinerar gärna resande med friluftsliv.

Stefan Rasmusson

Jag är år och bor och jobbar i Oslo som många andra utflyttade svenskar. Jag jobbar som java-programmerare på ett lite företag som heter Capra Consulting. När jag inte jobbar, som jag nog gjør lite för mycket då och då, är det mycket träning. Jag gillar att träna allt som er relaterat till friluftsliv, kanske med undantag för simmning. Kajak, vandring, terrängcykling, löpning, och längdskidåkning hör till populära aktiviteter, men just nu är det mest löpning och terrängcykling som gäller. Utöver träning och jobb försöker jag få tid till att umgås lite med vänner och sambo.

Mattias Persson

Jag är en glad & positiv östgöte på år. Efter 5 års studier till agronom vid Sveriges Lantbruksuniversitet och ett halvår som utbytesstudent i Skottland har jag nu hamnat i Örebro. Arbetar som behandlingsingenjör med allt vad det innebär. Har utanför Örebro köpt mig ett ruckel som jag sakta håller på att förvandla till ett hus. Efter jobbet spenderas även tid på gymmet, i simbassängen eller i löparspåret. När tid finns så reser jag gärna iväg till någon för mig ny och intressant plats. Kyla eller värme spelar mindre roll och livet är till för att levas, så ju mer äventyr desto bättre!

Anders Appeldahl

Jag är ursprungligen från Stockholm men flyttade efter värnplikten upp till Arvidsjaur där jag arbetade inom försvarsmakten som officer. Inom försvarsmakten kom jag i kontakt med fjällvärlden som jag genast blev förälskad i. Att arbeta som officer var positivt på många sätt, dels fick man vara ute mycket i naturen på arbetstid, men man fick även långa ledigheter som spenderades på regniga fjäll och på soliga bergsstigar. Just nu studerar jag till sjuksköterska på Uppsala universitet. Uppsala är en fin stad på många sätt, men en sak som den verkligen saknar är berg, vilket lett till att den prioriterade träningsformen är löpning. Liksom de andra i gänget är jag intresserad av alla former av äventyr!

Be Sociable, Share!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>