Vättlefjäll och Chamonix

Förra helgen var jag och Emilie på besök hos Victor och Angelica i Göteborg, för vandring och frilufsliv, det blev ca 24 km i Vättlefjäll naturreservatet utanför Göteborg med övernattning i vindskydd. Man skulle kunna tro att en så kort tur skulle medföra liten och lätt packning men så blev det inte… Full 90L ryggsäck med 30 kg ut och 16kg hem! Förklaringen till detta kommer av två tjejer som inte vill lämna alla saker hemma. Kvällen bestod av lite mys framför öppen eld med god mat och vin.

Jag hade inför Sverige besöket beställt ett par Exped Alpine 140 stavar som blev invigda under vår vandring. De fungerade väldigt bra och det märktes tydligt att de bara väger 205 g / stav.

I helgen åker jag och två vänner till Chamonix för klättring och skidåkning men också för god mat och dryck i gott sällskap. Chamonix är på många sätt platsen där mitt intresse för frilufsliv och berg tog fart på allvar. Jag som 19 åring gjorde en säsong där för sex år sen, men allt från midjedjupt puder till multipitch klätting på soliga sydsidor. Jag hoppas att denna veckan kan bjuda på mer av den varan.

Be Sociable, Share!

Relaterade inlägg:

  • Inga relaterade inlägg
This entry was posted in Övrigt by Tobias Falkberger. Bookmark the permalink.

About Tobias Falkberger

Tobias är 30 år och uppväxt i södra Sverige men flyttade 2005 till Umeå för att studera efter en skid- och klättersäsong i franska Chamonix. I Umeå träffade han resten av gruppen. Tobias jobbar på RiksTV i Oslo. Tobias har två examen på bachelornivå från Umeå universitet och läser nu Executive Master of Management på Handelshøyskolen BI vid sidan av jobbet. Han är intresserad av alla former av friluftsliv, sommar som vinter aktiviteter. Sedan hösten 2012 är det CrossFit på CrossFit Oslo som står som bas i träningen men kompletteras med löpning och stigcykling. Tobias har bestigit Elbrus 2007, Aconcagua 2012, Kilimanjaro 2012 och en expedition til Denali 2014.

3 thoughts on “Vättlefjäll och Chamonix

  1. ”Förklaringen till detta kommer av två tjejer som inte vill lämna alla saker hemma.” Haha, vi ville bara att ni skulle få mkt att bära så ni blev nöjda över hård träning : P

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>