Status uppdatering

Det har tyvärr varit ganska tyst här på sistone och som ni säkert har gissat beror detta på att avfärd närmar sig med stormsteg och med det en större arbetsbörda och en lista med måsten som bara växer. Vi har dock varit bättre att uppdatera vår Facebooksida, så för att få med sig det senaste rekommenderar jag att gilla oss där. Det går även bra att läsa allt vi skriver på vår Faceboksida utan att vara medlem på Facebook.

Therm-a-Rest Z-Lite Regular

Bortfall

På grund av problem med ett knä har tyvärr Stefan valt att inte följa med, så vi är alltså än en gång bara tre. Stefan är dock i gott mod och har sikte på att göra ett nytt försök redan om ett år.

Tält

Nu när vi bara är tre går planen med två stycken tvåmanna tält bort, men som tur är får vi låna ett The North Face VE 25 tält av Øystein. VE 25 är ett tremanna expeditionstält som passar endamålet perfekt.

Liggunderlag

Vi har i sista sekund gjort en hel omvändning när det gäller liggunderlag. Vi hade alla 3 (4) uppblåsbara liggunderlag: Therm-a-Rest ProLite och Exped DownMat. Vi har nu istället valt att köpa Therm-a-Rest® Z-Lite™. Detta på grund av flera fördelar som ett tradionelt liggunderlag har mot ett modernt uppblåstbart.

  • Vikten, det väger endast 390 gram mot 940 gram som mitt Therm-a-Rest ProLite Plus Large väger. 
  • Tåligheten, Aconcagua är känt för sin stenighet och ett punkterat liggunderlag kan vara slutet på expeditionen.
  • Väderbeständigheten, då det är gjort av cellplast tål det vatten och kan packas utanpå redan överfulla ryggsäckar.
  • Packvolym, även om det har större volym sparar man ändå plats då man inte behöver ha det i säcken.

Lajt Flagga

Flagga

Som jag skrev om tidigare har vi beställt Lajt flaggor, dessa har nu kommit och vi är mer än nöjda med resultatet.

Träff i Göteborg

Helgen 18-20 november träffades Lajt i Göteborg, för gemensam träning, handling och teambuilding. Helgen var mycket lyckad och jag kom hem med min stora ryggsäck full med ny utrustning och min 140L Duffel full med mat och proteinbars, totalt 28kg för Victor och mig!

Träning

För min del har det varit mycket träning den senaste tiden och känner mig i bra form. Jag har varit ute varje helg på heldagars vandringar med ca 35kg på ryggen och nu i helgen tog jag med tältet och övernattade. Min plan är att nu börja dra ner på träningen för att inte träna alls sista veckan.

Karta / spot

Både aclimatiseringsturen och Aconcaguaturen ligger nu utritade på en google map här. På denna karta kommer alla våra incheckningar från Spot att visas, på så sätt kan ni enkelt följa hur det går för oss och vart vi är påväg.

Be Sociable, Share!

Relaterade inlägg:

This entry was posted in Aconcagua, Utrustning and tagged , by Tobias Falkberger. Bookmark the permalink.

About Tobias Falkberger

Tobias är 30 år och uppväxt i södra Sverige men flyttade 2005 till Umeå för att studera efter en skid- och klättersäsong i franska Chamonix. I Umeå träffade han resten av gruppen. Tobias jobbar på RiksTV i Oslo. Tobias har två examen på bachelornivå från Umeå universitet och läser nu Executive Master of Management på Handelshøyskolen BI vid sidan av jobbet. Han är intresserad av alla former av friluftsliv, sommar som vinter aktiviteter. Sedan hösten 2012 är det CrossFit på CrossFit Oslo som står som bas i träningen men kompletteras med löpning och stigcykling. Tobias har bestigit Elbrus 2007, Aconcagua 2012, Kilimanjaro 2012 och en expedition til Denali 2014.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>