Source Wrap Tank

Source wraptank

Source wraptank

Förutom “lajt” var “source wraptank” ett av de vanligaste sökorden folk använde för att hamna här, så tänkte ta och tillägna ett blogginlägg om detta mycket bra vätskesystem.

Jag hade Source Wrap Tank när jag gjorde säsong i Chamonix 2004/2005 som jag köpte i en butik i där, detta vätskesystem tjänade mig gott under säsongen men försvann tyvärr.

Inför Elbrus expeditionen behövde jag ett vätskesystem och bestämde mig för att även denna gång köpa ett Wrap Tank. Men det var lättare sagt än gjort då detta av någon märklig grund är mycket ovanligt vätskesystem på den svenska marknaden, speciellt 2L varianten som idag inte går att hitta alls. Jag hittade i alla fall till slut en mindre Internetbutik som sålde det men kommer idag inte ihåg vilken.

Att jag är grymt nöjd med min Wrap Tank har gjort att även Stefan, Victor, Mattias och min sambo Emilie köpt ett. Så får väl se det som att Wrap Tank är det vätskesystem som Lajt använder :) .

Vad är det då som gör just Source Wrap Tank så bra?
Det jag värderar mest är att både påsen och slangen är isolerade vilket gör att det går bra att använda även vintertid (om man blåser tillbaka vattnet ur slangen) men detta medför också att systemet är skyddat och klarar tuffare förhållande. Min Wrap Tank var det enda av de tre vi hade med oss till Elbrus som överlevde.

En annan sak som jag gillar skarp är handtaget som sitter på isolationspåsen som gör att påfyllningen blir väldigt lätt både ur kran och ur bäck. Påsen är även bestyckad med 4 spännen som gör det möjligt att med hjälp av spännband göra om det till en ryggsäck eller spänna den utanpå annan utrustning.

Beskrivning från friluft.se (finns inte kvar i sortimentet)

Wrap tank är en av Sources mest populära outdoor system. Den låga profildesignen tillåter bättre inpassning i olika ryggsäcksmodeller. Wrap tank handlar helt om ISOLERING. Använd den i alla väderförhållandena. Det är den ultimata modellen för alla äventyr där en stark och pålitlig system behövs.

Specifikation:
Utbytbar behållare
Inbyggd Durabag™ teknologi garanterar kross och läcksäker behållare
Lufttät låg profils NC påfyllnadslock kompatibel med filtrering och rymmer iskuber.
Integrerad påfyllnads handtag garanterar fyllnad utan spill, Weave covered™(väv försedd) tub håller den första och sista droppen kall och bakteriefri.
Bärhandtag för bekväm transport och upphängning
4 lås spännen för att montera wraptanken på utrustning
Tub clip ger snabb access till vätskan

Material:
220 micron Co extruded PE film
Heavy-duty 600D PES väv X2 PU belagd
5mm stängt element PE full isolerad håller vattnet kall i timmar

Min packlista från Elbrus expeditionen.
Source Wrap Tank på Sportsnett.no (398NOK 2l/3L)

Be Sociable, Share!

Relaterade inlägg:

This entry was posted in Utrustning and tagged , by Tobias Falkberger. Bookmark the permalink.

About Tobias Falkberger

Tobias är 30 år och uppväxt i södra Sverige men flyttade 2005 till Umeå för att studera efter en skid- och klättersäsong i franska Chamonix. I Umeå träffade han resten av gruppen. Tobias jobbar på RiksTV i Oslo. Tobias har två examen på bachelornivå från Umeå universitet och läser nu Executive Master of Management på Handelshøyskolen BI vid sidan av jobbet. Han är intresserad av alla former av friluftsliv, sommar som vinter aktiviteter. Sedan hösten 2012 är det CrossFit på CrossFit Oslo som står som bas i träningen men kompletteras med löpning och stigcykling. Tobias har bestigit Elbrus 2007, Aconcagua 2012, Kilimanjaro 2012 och en expedition til Denali 2014.

One thought on “Source Wrap Tank

  1. Ah!! det är inte bara ni som har det…även jag har fått det i julklapp av V, så nu har många detta vätsketsystem!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>