Ny tidsplanering

Då vi fick några extra dagar var vi tvungna att göra om tidsplaneringen för hela resan. När vi nu hade så gott om tid tänkte vi att det hade varit mycket roligare att flytta aklimatiseringen till ett annat berg istället för att spendera all tid på samma. På så sätt får man ju ut mycket mer av resan. Vi valde att bestiga några toppar i bergskedjan Cordon del Plata som är en liten bergskedja nära Mendoza. Vi börjar lågt för att sedan avsluta med Cerro Plata på 5966m. Därefter går resan tillbaka till Mendoza för att fixa tillstånd och sedan bege sig till Aconcagua för själva huvudbestigningen på denna resa. Här kommer vi att ha något kortare tid än tidigare till själva bestigningen då vi har en ganska lång aklimatiserings tur innan. 5 extra dagar är också reserverade till extradagar om vädret skulle vara dåligt.

Vi har även satt om nedräkningen så den nu pekar på det den bokade avresetiden.

Be Sociable, Share!

Relaterade inlägg:

This entry was posted in Aconcagua and tagged by Victor. Bookmark the permalink.

About Victor

Jag är år, född och uppväxt i Umeå. Flyttade ner till Göteborg sommaren 2009 med min flickvän efter vi spenderat 5 månader i Sydney. Har pluggat datateknik på Umeå universitet och just nu jobbar jag som c/Lua programmerare på ett stort Japanskt företag som heter SATO. Älskar alla former av friluftsliv året runt, men speciellt vandring/klättring på berg. Tycker också väldigt mycket om att resa och kombinerar gärna resande med friluftsliv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>