Aconcagua dag7 21december

Mattias med sin svullna läpp.

Mattias med sin svullna läpp.

Efter en natt där underläppen svullna upp till en mindre ballong pga solens strålar var det äntligen morgon. Efter att ha haft en ljudbok i öronen hela natten som aldrig ville ta slut var det skönt att få krypa ut ur tältet. Idag hade vi lagt in en vilodag för att alla skulle vila och trycka i sig energi av valfritt slag. Mattias tog sin underläpp och kröp ut ur tältet och kokade upp vatten till sina teamkamrater.

Sedan började utmaningen att tvinga i sig den frystorkade maten. Dagen bjöd på klarblå himmel. Med en lätt (oftast) vind. Medan de andra tre spenderade dagen inne i tältet så satt Mattias i sin dunjacka utan att frysa det minsta o njöt av tillvaron.

Frystorkade utmaningar

Frystorkade utmaningar

Victor såg betydligt piggare ut idag och han kämpade riktigt tappert med att få i sig energi trots att det såg ut att ta emot. Victor och Tobias hade tagit med olja som de ibland spetsade innehållet i den frystorkade påsen eller ibland tog några stora klunkar av för att få i sig lite extra energi.

Victor i tältet.

Victor i tältet.

Medan en åsneförare lastade sitt djur med någon turists grejer så dök en stor skugga upp över lägret. Den svarta stora fågeln som påminde om en blandning av en stor örn och en gam med ett vitt band runt halsen visade sig vara en Condor! En dröm att få se denna mäktiga fågel i sitt rätta habitat hade gått i uppfyllelse! Någon timme senare när Victor skulle bjuda på lite choklad och Mattias böjde sig framåt så kom en rejäl vind och slet tag i hans underlag. HELSIKE!! Sen började en tröstlös jakt uppåt berget för att nästkommande nätter slippa sova direkt på den hårda och kalla marken. När Mattias nästan gett upp så ser han sitt liggunderlag ligga och flämta för att på nytt ge sig av uppåt. Men turen var på hans sida och kommande nätters sömn var räddad.

Lägret, Camp Salto de Agua, 4200möh.

Lägret, Camp Salto de Agua, 4200möh.

Be Sociable, Share!

Relaterade inlägg:

This entry was posted in Aconcagua reseberättelse and tagged , , by Mattias. Bookmark the permalink.

About Mattias

Jag är en glad & positiv östgöte på 32 år. Efter 5 års studier till agronom vid Sveriges Lantbruksuniversitet och ett halvår som utbytesstudent i Skottland har jag nu hamnat i Örebro. Jobbar nu på ett spännande företag, som heter Biototal, vilka arbetar för hållbara lösningar mellan stad och land. Där ser vi till att till synes förbrukade resurser kommer till nytta i kretsloppet. Har utanför Örebro köpt mig ett ruckel som jag sakta håller på att förvandla till ett hus. Efter jobbet spenderas även tid på gymmet, i simbassängen eller i löparspåret. När tid finns så reser jag gärna iväg till någon för mig ny och intressant plats. Kyla eller värme spelar mindre roll och livet är till för att levas, så ju mer äventyr desto bättre!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>