Aconcagua dag4 18 december

På verandan till refugion kokade vi upp vatten till vår första av många påsmatfrukostar som vi i morgonsolen tuggade i oss. Efter frukosten började vi äntligen på vandringen. Alla fyra såg ganska slitna ut fast kämpade på bra. Jag lärde mig att om man ska ha med sig en glasflaska så ska den tejpas ifall den väljer att gå sönder. Denna gång var det en av de två små vattenreningsflaskorna som pajat och gett mig glasbitar och vätska i hela den lilla påsen.

Påsmatfrukost i morgonsolen på verandan till refugion.

Påsmatfrukost i morgonsolen på verandan till refugion.

Den gröna dalen med betande kor och hästar övergick så småningom över i ett mer och mer kargt klimat. På sidorna tornade bergen upp sig med ett slitet utseende likt en gammal sjömans sargade hud. Lägret låg vid några stora stenar med det passande namnet Piedra Grande (stora stenen) 3500möh.

Tobias, Mei och Mattias vilar på väg upp till Piedra Grande 3500möh.

Tobias, Mei och Mattias vilar på väg upp till Piedra Grande 3500möh.

Idag var det premiär för mig och Mei att sätta upp vårat Hilleberg tält, som vi fått låna av Lajt-Stefan (Tack!). Tältet var av modellen Jannu och med en totalvikt på endast 2,9kg. Den röda duken spändes upp med tre tältstänger som samtidigt spände upp innertältet, vilket är en klar fördel.

Våra uppslagana Hilleberg Jannu och teamet vilande på Therm-a-Rest Z-Lite Regular.

Våra uppslagana Hilleberg Jannu och teamet vilande på Therm-a-Rest Z-Lite Regular.

Jag mådde inget vidare utan kände av höjden med en jobbig huvudvärk som påminde om en söndag som följer efter en hård natt på krogen. Det blev tack och lov lite bättre efter en vilopaus på mitt hopvikbara liggunderlag från Theramrest.

Be Sociable, Share!

Relaterade inlägg:

This entry was posted in Aconcagua reseberättelse and tagged , , by Mattias. Bookmark the permalink.

About Mattias

Jag är en glad & positiv östgöte på 32 år. Efter 5 års studier till agronom vid Sveriges Lantbruksuniversitet och ett halvår som utbytesstudent i Skottland har jag nu hamnat i Örebro. Jobbar nu på ett spännande företag, som heter Biototal, vilka arbetar för hållbara lösningar mellan stad och land. Där ser vi till att till synes förbrukade resurser kommer till nytta i kretsloppet. Har utanför Örebro köpt mig ett ruckel som jag sakta håller på att förvandla till ett hus. Efter jobbet spenderas även tid på gymmet, i simbassängen eller i löparspåret. När tid finns så reser jag gärna iväg till någon för mig ny och intressant plats. Kyla eller värme spelar mindre roll och livet är till för att levas, så ju mer äventyr desto bättre!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>