Aconcagua dag13 27 december

Vi unnade oss lite sovmorgon efter gårdagens hårda marsch och vaknade upp till en strålande dag och ett camp med färre tält än när vi hade anlänt i mörkret dagen innan. Efter frukost i det fina vädret gick vi för att checkat in hos rangern, vi hade sluppit att göra det kvällen innan då vi hade anlänt så pass sent. Efter att Mei fått sig själv fotograferad bredvid den långhårige rangern var det dags att ge sig av, om än något senare än planerat.

Mei bredvid den långhårige rangern.

Mei bredvid den långhårige rangern.

Vandringen längs dalen erbjöd inte någon direkt trängsel på stigen, utan det enda vi såg var en grupp mulåsnor med packning på väg upp till basecamp och en annan grupp åsnor som var på väg ner. Åsnorna bar packning och en troligtvis skadad bergsbestigare som muttrade något om att det inte var det minsta bekvämt att sitta där på åsnans rygg.

Dagen fortsatte att bjuda på fint väder förutom under vår lunchpaus då det kom ett regnmoln och gav oss en omgång. Till lunch åt vi det sista av den medhavda riktiga maten vilket bestod av pasta och korv.

Tobias skyddar sig emot regnet under lunchen.

Tobias skyddar sig emot regnet under lunchen.

Vandringen till dagens mål Casa de Piedra 3200möh som enligt kartan skulle ta 7 timmar tog för oss 8,5 timmar. Det att det hade tagit lite längre tid än planerat tillsammans med att vi hade kommit i väg senare än planerat gjorde att det började bli kväll när vi väl var framme, iklädda dunjackor satt vi upp tälten och lagade mat.

Aconcagua i fjärran.

Aconcagua i fjärran.

Framme vid Casa de Piedra 3200möh.

Framme vid Casa de Piedra 3200möh.

Be Sociable, Share!

Relaterade inlägg:

This entry was posted in Aconcagua reseberättelse and tagged , , by Tobias Falkberger. Bookmark the permalink.

About Tobias Falkberger

Tobias är 30 år och uppväxt i södra Sverige men flyttade 2005 till Umeå för att studera efter en skid- och klättersäsong i franska Chamonix. I Umeå träffade han resten av gruppen. Tobias jobbar på RiksTV i Oslo. Tobias har två examen på bachelornivå från Umeå universitet och läser nu Executive Master of Management på Handelshøyskolen BI vid sidan av jobbet. Han är intresserad av alla former av friluftsliv, sommar som vinter aktiviteter. Sedan hösten 2012 är det CrossFit på CrossFit Oslo som står som bas i träningen men kompletteras med löpning och stigcykling. Tobias har bestigit Elbrus 2007, Aconcagua 2012, Kilimanjaro 2012 och en expedition til Denali 2014.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>