Aconcagua dag1 15 december

Mattias

Klev av SJ-tåget som passade på att be om ursäkt för att dom kom några minuter tidigare än vad som tågbiljetten angav. Något som man på sin första resedag inte har något emot. Lufthansa gjorde ett bra jobb med att flyga mig via ett supersnabbt byte i Frankfurt till Beunos Aires.

Lufhansa

Mattias Lufhansa flyg

Victor & Tobias

“Årets sista arbestdag lider mot sitt slut. Snart påbörjas en 24h resa till Argentina och Aconcagua. Aconcagua är ett berg i Anderna på gränsen mellan Argentina och Chile, vars topp är 6 962 meter över havet. Det är det högsta berget i Amerika, det högsta i södra och västra hemisfären och det högsta utanför Asien/Himalaya. Följt mitt, Victor Hagsand, Mattias Persson & Mei Wen äventyr på http://lajt.com/ och Team Lajt här på FB.”

Jag postade denna statusuppdatering på Facebook strax innan jag gick från jobbet för att ta bussen hem för att möta Victor som hade kommit upp från Göteborg. Efter lite snabb ompackning tog vi de fyra trapporna ner till gatan med vår packning vägande nästan 90kg till den väntande taxin.

Eftermiddagstrafiken flöt trögt igenom Oslo men vi hade planerat med god tid och anlände till Gardermoen med mer än två timmar till avgång. Efter ett snabbt prat med incheckningen och 1000 kr fattigare fick även vår extra duffel följa med. Vi fick besked om att vårt bagage skulle transporteras hela vägen till Mendoza utan vår inblandning, vi tackade dock lite skeptiska för beskedet.

Victor på Gardermoen

Victor på Gardermoen med 3 x 23kg + 2 x 10kg

Flyget från Gardermoen avgick på angiven tid och vi landande även i tid, 21.35 på Charles De Gaulle, Paris. Vi hade nästan två timmar tills vårt nästa flyg till Santiago, Chile avgick och efter både buss och shuttletåg för att byta terminal och otaliga pass och säkerhetskontroller satt vi på flyget som skulle ta oss de 11 679 kilometerna på lite över 14 timmar till Santiago.

Victor väntar på shuttletåget för att byta terminal på Paris flygplats Paris Charles De Gaulle Airport

Victor väntar på shuttletåget för att byta terminal på Paris flygplats Paris Charles De Gaulle Airport

Be Sociable, Share!

Relaterade inlägg:

This entry was posted in Aconcagua reseberättelse and tagged , , by Tobias Falkberger. Bookmark the permalink.

About Tobias Falkberger

Tobias är 30 år och uppväxt i södra Sverige men flyttade 2005 till Umeå för att studera efter en skid- och klättersäsong i franska Chamonix. I Umeå träffade han resten av gruppen. Tobias jobbar på RiksTV i Oslo. Tobias har två examen på bachelornivå från Umeå universitet och läser nu Executive Master of Management på Handelshøyskolen BI vid sidan av jobbet. Han är intresserad av alla former av friluftsliv, sommar som vinter aktiviteter. Sedan hösten 2012 är det CrossFit på CrossFit Oslo som står som bas i träningen men kompletteras med löpning och stigcykling. Tobias har bestigit Elbrus 2007, Aconcagua 2012, Kilimanjaro 2012 och en expedition til Denali 2014.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>